MH370: slecht weer belemmert zoekactie

In de dagelijkse update over de vermiste vlucht MH370 heeft de Maleisische minister van Transport verdere toelichting gegeven. Veel nieuws had hij niet te melden, hij benadrukte nogmaals dat de zoektocht moeizaam verloopt door het slechte weer en laat de informatie over de mogelijke brokstukken op zich wachten. Hij kon ook melden dat onderzoek heeft uitgewezen dat de Oekraïense passagiers niet verdacht worden.

Volgens de minister zal de zoektocht er één worden van lange adem. De eerste bekommernis is nu het zoekgebied te verkleinen, aldus minister Hussein.

Gisteren raakte bekend dat een satelliet twee mogelijke wrakstukken had gespot in het zuiden van de Indische Oceaan, op zo’n 2.500 kilometer van de Australische stad Perth. Zes schepen bevinden zich in de bewuste zone of varen er naar toe. Ze worden ondersteund door vier observatievliegtuigen uit Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Vlucht MH370 verdween vorige week zaterdag van de radar. Het vliegtuig met aan boord 239 passagiers was onderweg van de Maleisische stad Kuala Lumpur naar Peking in China. Zeker is dat iemand het communicatiesysteem doelbewust heeft uitgezet. Wat er daarna met het vliegtuig is gebeurd, is een mysterie.