Brokstukken MH370 mogelijk gevonden

Twee objecten die "eventueel verband" houden met vlucht MH370 en de vermiste Boeing 777-200 zijn waargenomen door satellieten. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott donderdag in het parlement verklaard.

De Australische kustwacht (Amsa) heeft "nieuwe en geloofwaardige" informatie verkregen op basis van satellietgegevens van "objecten die kunnen verband houden met de zoekacties", verklaarde Tony Abbott in het parlement.

"Na analyse van die satellietbeelden, werden twee objecten geïdentificeerd die eventueel verband houden met de zoekacties", voegde hij daar aan toe.

Een van de stukken is 24 meter lang, het andere is ongeveer vijf meter, zo verklaarde John Young van de Australische kustwacht (Amsa) donderdag in Canberra. Het zicht in het gebied op 2.500 kilometer ten zuidwesten van Perth aan de Australische Westkust is slecht, aldus Young. "De objecten zijn relatief troebel". Australië heeft het marineschip de HMAS Success uitgestuurd om de voorwerpen te onderzoeken en zo mogelijk op te vissen.

Er is een vliegtuig uitgestuurd om de ontdekte objecten van naderbij te onderzoeken. Drie andere toestellen zullen volgen. De Australische premier preciseerde de locatie niet, maar Australië voert zoekacties uit in het zuiden van de Indische Oceaan. Het land coördineert de zoekacties in deze zuidelijke corridor.  

Het toestel van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord wordt vermist sinds zaterdag 8 maart. Vlucht MH370 was op weg van Kuala Lumpur naar Peking.

Foto's: AMSA (Australian Maritime Safety Authority)

Bekijk ook: