Nieuwe verdachte in zaak Maddie

Er is een nieuw spoor in de verdwijningszaak van het Britse meisje Madeleine McCann. De politie is op zoek naar een man die vijf meisjes aanrandde bij verschillende inbraken in vakantiehuizen in de Algarve in Portugal. De man zou de inbraken, twaalf in totaal, gepleegd hebben tussen 2004 en 2010.

Hoofdinspecteur Andy Redwood van Scotland Yard preciseert dat de politie op zoek is naar een man met donker haar, dat kort en onverzorgd is. Hij zou de kinderen aanspreken in het Engels met een buitenlands accent, en klinkt af en toe vreemd of onverstaanbaar.  Kinderen die het slachtoffer werden van de man, beschrijven hem als een vreemd figuur. Hij zou een bierbuik hebben, raar ruiken en onverzorgd overkomen. “We willen uitzoeken of deze man te maken heeft met de verdwijning van Madeleine”, zegt Redwood.

In 2007 verdween het toen vier jaar oude meisje Madeleine ‘Maddie’ McCann spoorloos uit haar slaapkamer in een vakantiehuis in het Portugese Praia da Luz, in de Algarve. Ze is nog steeds niet teruggevonden, en de politie heeft nog geen schuldige kunnen aanduiden. De Britse politie is een eigen onderzoek naar de verdwijning begonnen, los van haar Portugese collega’s.