Guinness sponsort St. Patrick's Day niet

Op 17 maart viert de Ierse gemeenschap over de hele wereld Saint Patrick’s Day. De straten kleuren volledig groen door de vele parades. De grootste parade ter wereld is die van New York. Maar net die parade is zonder hoofdsponsor gevallen.

The Guardian maakte bekend dat de Ierse brouwer ‘Guinness’ hun sponsoring terugtrekt. De biergigant deed dit nadat de Iers-Amerikaanse burgemeester van Boston, Marty Walsh, liet weten niet naar de parade te gaan. Walsh haakte af omdat hij na lang lobbyen geen deal kon rond maken met de organisatie over de deelname van een groep holebi’s.

Guinness is het helemaal niet eens met de uitsluiting van holebi’s. “We hebben altijd gepleit voor diversiteit en zien ons als verdediger van de gelijkheid. We hopen dat de uitsluiting van de groep nog herzien wordt voor de parade,” staat te lezen in een schriftelijke verklaring van de brouwer.

Ook de burgemeester van New York, Bill Blasio, en nog twee andere brouwerijen lieten de organisatie van Saint Patrick’s Day in New York weten niet deel te nemen.