Wrakstukken Boeing toch niet gevonden

Er zijn geen brokstukken van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines gevonden in de zone waar "drijvende voorwerpen" gesignaleerd werden door een Chinese satelliet. Dat melden Vietnamese en Maleisische verantwoordelijken. 

"We hebben vanochtend twee vliegtuigen uitgestuurd om de zones in de buurt van het eiland Con Dao te onderzoeken waar drie verdachte objecten werden opgemerkt door een Chinese satelliet. Ze zijn na urenlang zoeken teruggekeerd zonder iets te vinden", aldus de vicedirecteur van de Vietnamese burgerluchtvaart. Ook een Maleisische verantwoordelijke van de burgerluchtvaart verklaarde dat een vliegtuig en schepen geen brokstukken gevonden hebben. Gisteren raakte bekend dat een Chinese satelliet beelden had genomen van de mogelijke wrakstukken van het vermiste toestel. De objecten werden ontdekt in de Zuid-Chinese Zee tussen Vietnam en Maleisië. 

Ondertussen hebben de Maleisische autoriteiten ontkend dat het vermiste vliegtuig nog uren zou hebben rondgevlogen nadat het contact met de luchtcontrole werd verloren. Die informatie werd door The Wall Street Journal verspreid maar dit klopt dus niet.