1 jaar Franciscus: de opvallendste beelden

Op één jaar tijd heeft paus Franciscus al voor heel wat "opvallende en vertederende beelden uit het Vaticaan" gezorgd. In tegenstelling tot zijn voorganger Benedictus staat hij veel dichter bij de mensen. Vooral bij de kinderen wekt Franciscus heel wat sympathie op. Onze redactie maakte voor u deze top vijf.

5. Paus draagt lammetje in zijn nek (08/01/2014)

Paus Franciscus brengt een bezoek aan een een levende kerststal in Rome. De krijsende biggetjes laat hij liever waar ze zijn, maar zoals een echte herder dat doet, draagt hij één van de lammetjes in zijn nek.

4. Paus kust zijn 'dubbelganger' (26/02/2014)

Als Franciscus ooit zelf zou willen aftreden, heeft hij alvast een opvolger. Een baby van negentien maanden stond tijdens de carnavalsweken verkleed als paus op het Sint-Pietersplein. Het kind viel zodanig op dat de paus hem uit het publiek pikte en een kus op het voorhoofd gaf. Maar echt gelukkig was de baby daar niet mee.

3. Paus Franciscus is even brandweerman (16/10/2013)

De wekelijkse audiëntie op het Sint-Pietersplein is voor de paus het moment bij uitstek om de gelovigen te ontmoeten. In oktober hield hij even halt bij een groepje vrijwillige brandweermannen, die hem meteen een helm gaven.

2. Paus verrast nonnen met voicemail (04/01/2014)

Hou op oudejaarsavond je telefoon in de gaten, want wie weet wil paus Franciscus je wel persoonlijk een gelukkig nieuwjaar wensen. Zo deed hij het toch bij enkele nonnen in Spanje. Of hij probeerde het, want hij kwam terecht op hun voicemail. "Waar kunnen nonnen het zo druk mee hebben dat ze niet opnemen".

1. Jongen knuffelt Paus en laat niet meer los (30/10/2014)

Op de eerste plaats, een schattig beeldje dat absoluut niet mocht ontbreken. Terwijl de paus duizenden gelovigen toespreekt, is er een kleuter die niet van hem wil wijken. De jongen geeft de paus een dikke knuffel en gaat zelfs even op zijn stoel zitten.