Zoekactie naar vliegtuig breidt uit

De Maleisische luchtmacht vergroot het gebied waar er naar het vermiste vliegtuig van Malaysian Airlines gezocht wordt. Naast de Zuid-Chinese Zee wordt er nu ook gezocht langs de kustlijn van Maleisië en ook op het land. China, dat gevraagd heeft om de zoekactie uit te breiden, zet nu ook een eigen satelliet in om mee te zoeken.

Het vliegtuig verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag van de radar en sindsdien wordt er met man en macht naar gezocht. De vlucht ging van Kuala Lumpur naar Peking. De Boeing 777 had 239 mensen aan boord, voornamelijk Chinezen en Maleisiërs.

Daarnaast zei het hoofd van de Maleisische luchtmacht dat de twee mannen die met een vals paspoort aan boord gingen van het vermiste vliegtuig  er niet Aziatisch uitzagen. Hij zei ook nog dat het oliespoor dat in zee ontdekt werd niet afkomstig was van de vermiste Boeing 777. Ook de brokstukken die in zee werden gespot, blijken geen link te hebben met het vermiste vliegtuig

Hiermee blijft de vraag onbeantwoord van wat er nu precies gebeurd is. Zelf met een terroristische aanslag wordt nog steeds rekening gehouden.