Maleisisch vliegtuig nog altijd spoorloos

 

Het is nu al 3 dagen geleden dat de boeing 777 van Malaysian Airlines verdween, en nog altijd is er geen brokstuk teruggevonden. Verschillende landen zijn met man en macht aan het zoeken. Intussen proberen ze ook de identiteit te achterhalen van de tweede passagier die met een vals paspoort aan boord ging, de andere zou intussen al geïdentificeerd zijn.

Vanochtend werd een 'geel object op zee' door Vietnamese reddingsteams gespot, maar het bleek geen reddingsbootje van het vermiste vliegtuig te zijn.

Gisteren raakte bekend dat er enkele brokstukken van het vliegtuig zouden zijn gevonden voor de kust van Vietnam. Het zou onder meer gaan om een deur. “Maar daarover is er nog geen bevestiging”, klinkt het nu.

Zo blijft het dus een mysterie dat het vliegtuig plots van de radar is verdwenen. Zeker is dat het vlak daarvoor geprobeerd heeft rechtsomkeer te maken. Een terroristische aanslag wordt niet uitgesloten, zeker omdat twee passagiers met een gestolen paspoort waren ingecheckt. Onderzoekers houden er rekening mee dat het vliegtuig in de lucht is ontploft.

Officieel is de Boeing 777 nog vermist, waardoor er nog geen sprake is van nabestaanden. Aan hun families is alvast wel gezegd zich voor te bereiden op het ergste.