Ulla Werbrouck ziet gezin in ravijn vallen

De man en het kind die vrijdag een val hebben overleefd in een ravijn in Oostenrijk, zijn de man en de zoon van ex-judoka Ulla Werbrouck. Zij was er ook zelf bij, weet de krant Het Laatste Nieuws. Vader en zoon liepen gelukkig slechts lichte verwondingen op.

Het gezin van Ulla Werbrouck begon vrijdag aan zijn laatste dag in het Oostenrijke Hintertux, waar ze op skivakantie waren. “We stonden te wachten op de skibus”, vertelt Ulla aan Het Laatste Nieuws. “Die was te laat, dus gingen onze drie zoontjes wat spelen in de sneeuw aan de rand van de parking. Maar wat we niet gezien hadden, was dat er achter die berg sneeuw een ravijn was.”

Opeens hoorde Ulla een schreeuw. Haar oudste zoon Tristan was in de ravijn gevallen. Haar man Dimitri sprong meteen achter hem aan, maar ook hij tuimelde zeventig meter de dieperik in. “Ik was er bijna zeker van dat ze dood waren”, vertelt Werbrouck. “Ik heb de longen uit mijn lijf geroepen. Gelukkig kreeg ik na amper een minuutje al telefoon van Dimitri, vanuit het ravijn. Tristan had enkel een wonde aan zijn knie en hijzelf dacht dat zijn been gebroken was.”

“Ik heb toen meteen de hulpdiensten gebeld. Met twee helikopters moesten ze hen uiteindelijk redden. Dimitri zijn been bleek uiteindelijk niet gebroken, maar er moest wel een snee in zijn hoofd gehecht worden.”

Het gezin is zaterdagmorgen terug naar België vertrokken. “Het is nog even bekomen van de shock, maar we zijn ongelooflijk blij dat we allemaal samen weer veilig thuis zijn.”

Lees ook: Belgen overleven val in ravijn (07/03)