Brokstukken Boeing 777 gevonden?

Er zijn brokstukken gevonden die mogelijk van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines zijn. Ter hoogte van het Vietnamese eiland Tho Chu werden vanuit een vliegtuig twee brokstukken in zee gezien. In dezelfde zone werden eerder twee grote oliesporen gevonden. Morgen worden er schepen ter plaatse gestuurd om de brokstukken te onderzoeken.

Eerder vandaag maakte de Maleisische luchtmacht bekend dat het vliegtuig mogelijk rechtsomkeer had gemaakt. Dat bleek uit analyse van de radarbeelden van de vlucht tussen Kuala Lumpur en Peking. Het zoekgebied van de Maleisische reddingsteams werd daarom uitgebreid. De zoekactie wordt uitgevoerd door 29 vliegtuigen en 40 reddingsschepen.

Onderzoek naar terrorisme

Het toestel van Malaysia Airlines, met 239 mensen aan boord, verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag alle contact met de luchtverkeersleiding en verdween van de radar, zonder noodsignaal. Bij het laatste contact bevond het vliegtuig zich boven de Zuid-Chinese Zee, voor de kust van Vietnam.

De Maleisische overheid bevestigt intussen ook dat ze niet uitsluit dat het om een terreurdaad zou gaan. De veiligheidsdiensten stellen zich onder meer vragen bij de twee passagiers die met valse paspoorten vlogen, maar ook bij twee Europese passagiers van wie de identiteit niet bevestigd is. 

De hele passagierslijst wordt grondig uitgeplozen, verzekeren de autoriteiten. "We zullen ons niet enkel focussen op de vier mensen waarvan in de media sprake is, maar op iedereen in de lijst", klonk het. Ook de Amerikaanse FBI onderzoekt de verdwijning. Er waren namelijk drie Amerikaanse burgers aan boord. Maar zij zien nog geen aanwijzingen voor terrorisme.

Bekijk ook: