Moordenaar vrouw en kind nu zelf dood

De Vlaamse man die zijn vriendin (51) en haar dochtertje van 9 vermoordde in Spanje, is zelf overleden in de cel. Dat bevestigt de politie van het Spaanse Algeciras aan VTM NIEUWS. 

De vijftiger moest normaal vandaag voor de rechter verschijnen, nadat hij gisteren de hele dag werd ondervraagd. Toen de agenten hem vanochtend gingen wekken, troffen ze hem echter dood aan in zijn cel. Aan wat de man is gestorven, is nog onduidelijk. De eerste tekenen wijzen wel op een natuurlijke dood door een infarct. Later op de dag volgt een autopsie.

De Belg werd woensdag aangehouden op verdenking van de moord op zijn vrouw en dochter, beiden ook Belgen. De feiten speelden zich af in de Zuid-Spaanse badplaats San Roque. De huisbaas vond de lichamen in de villa die ze huurden op een luxueus vakantiedomein vlakbij Cadiz. De politie kon de man snel oppakken, hij was in de buurt van de villa aan het wandelen alsof er niets aan de hand was. 

Ook het motief van de moord is nog niet duidelijk, maar mogelijk spelen financiële problemen een rol. De huisbaas kwam normaal gezien de sleutel van de villa ophalen, omdat het gezin de huur niet betaalde. Het vakantiedomein waar de villa staat is erg exclusief en duur. Zo bracht de voormalige Britse premier Cameron er al vakanties door. 

Bekijk ook: