Albert Frère blijft rijkste Belg

Bill Gates is de rijkste man ter wereld. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. De topman van Microsoft voert voor het eerst in vier jaar tijd de lijst opnieuw aan met een geschat vermogen van 55 miljard euro. De rijkste Belg is Albert Frère op plaats 295. Zijn vermogen wordt op 3,5 miljard euro geschat.

De voorbije jaren was Carlos Slim, een Mexicaanse telecomtycoon, de rijkste, maar met 52 miljard euro aan bezit is hij naar een tweede plaats gezakt. Verder in de top vijf: de Spaanse modekoning Amancio Ortega, de Amerikaanse belegger Warren Buffett en de Amerikaanse softwareondernemer Larry Ellison.

Frère en Chodiev zijn Belgische miljardairs

Er staan twee Belgen in de lijst van miljardairs. Op plaats 295 staat Albert Frère met 3,5 miljard euro. Hij is een Waalse zakenman die groot werd in de Waalse staalindustrie. Begin 2009 werd zijn vermogen nog op 1,9 miljard euro geschat. Sinds 1994 mag Frère zichzelf baron noemen.

Patokh Chodiev is de tweede miljardair met een Belgische identiteitskaart. Chodiev, die van Oezbeekse origine is, bezit naar schatting 1,2 miljard euro. Hij verwierf zijn fortuin in de Kazachse grondstoffenindustrie.