Migranten uit de bol aan Spaanse grens

Minstens 200 migranten bestormden vanmorgen een grenspost van de Spaanse enclave Melilla. Die wordt de laatste tijd vaak bestormd. De enclave is omringd met hoge hekken, maar dat belemmerde de migranten niet om erover te klimmen. Sommigen hadden medische hulp nodig omdat ze grote sneden hadden in hun handen en voeten. Brandweermannen moesten een man redden die boven op een controletoren was gekropen.

De bestorming gebeurde aan de oversteekplaats Arroyo Beni-Enzar. Terwijl de veiligheidsdiensten de situatie onder controle probeerde te krijgen, bestormde een groep een andere oversteekweg. Die weg moest even worden afgesloten. De migranten zitten voorlopig in een opvangcentrum waar nog vele andere migranten zitten. Bij hun aankomst waren velen van hen euforisch en sommige kusten zelfs de grond.

De enclaves Melilla en Cueta zijn twee stukjes Spaans grondgebied die in Marokko liggen. De gebieden zijn heel aantrekkelijk voor migranten omdat deze enclaves ook Europees grondgebied zijn. Zo hoeven ze de Middellandse zee niet over te steken.