Ook Jetair annuleert reizen naar Egypte

Na Touroperator Thomas Cook annuleert ook Jetair alle reizen naar de populaire Egyptische badplaats Sharm el Sheikh tot en met 13 maart. Bij Thomas Cook annuleren ze tot en met 15 maart. Dat meldt woordvoerder Baptiste Van Outryve op Twitter. 

Buitenlandse Zaken raadt Belgische toeristen intussen af om naar Sharm el Sheikh te reizen. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. België raadt voortaan alle reizen naar de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh af. De beslissing werd genomen op basis van de ernstige dreiging en na overleg met Nederland en Duitsland. Dat heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders beslist.

Duitsland en Nederland hadden het reisadvies voor de Sinaï donderdag al aangescherpt. Er is een reële dreiging van terroristische aanslagen, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De honderden Nederlanders die nu nog op vakantie zijn in Sharm-el-Sheikh in Egypte, komen vandaag zelfs al terug naar huis. Daarvoor worden extra vluchten geregeld. 

Er zijn op dit moment ook ongeveer achthonderd Belgen met vakantie in de regio. Dit weekend vertrekken er nog meer, nu de krokusvakantie begint. 

Had u plannen om te vertrekken naar Sharm el Sheikh? Laat het ons weten via 4040

Bekijk ook: