Google Street View legt ijsberen vast

Google Street View wordt meestal gebruikt om een kijkje te nemen op de plaats waar je heen moet, maar nu heeft Google ervoor gezorgd dat je met Street View ook de migrerende ijsberen in Canada kan spotten.

In samenwerking met de organisatie Polar Bears international reisde Google af naar het Canadese Churchill, waar het panoramabeelden maakte van verschillende ijsberen. De beelden zullen in de toekomst gebruikt worden om te bestuderen hoe de leefomgeving van de ijsberen verandert door de opwarming van de aarde. 

"De Street View-beelden vormen een essentieel hulpmiddel in het veiligstellen van de leefomgeving van de ijsberen", schrijft Krista Wright, directrice van Polar Bears International, op een Google-blog. "We gebruiken de beelden om de grootste dreiging voor ijsberen te beoorden op hierop te reageren."

Omdat ijsberen gevaarlijk kunnen zijn, worden de beelden vanop zeer grote voortuigen gemaakt, die veilig door de toendra kunnen rijden. Intussen kan iedereen op een speciale pagina genieten van de indrukwekkende plaatjes.