MEIN KAMPF GEVEILD VOOR 65.000 DOLLAR

Een tweedelige set van Mein Kampf, gesigneerd door Adolf Hitler, is tijdens een veiling in Los Angeles voor 64.850 dollar onder de hamer gegaan. Veilinghuis Nate D Sanders had de verkoopprijs slechts op 20.000 tot 25.000 dollar geschat. In een verklaring zei het veilinghuis dat elf geïnteresseerden een bod hadden uitgebracht. De identiteit van de uiteindelijk koper werd niet bekendgemaakt.

Beide delen van het boek, waarin antisemitische ideologie van het latere naziregime wordt uiteengezet, zijn gesigneerd door Hitler en opgedragen aan Josef Bauer. Dat is een van de eerste leden van de toenmalige nazipartij, die erg dicht bij de latere Führer stond. In de opdrachten, die dateren van 1925 en 1926, wenst Hitler hem een vrolijke Kerstmis toe. Bauer nam in 1923 ook deel aan de mislukte staatsgreep van München, waardoor Hitler een tijdlang in de gevangenis belandde. Tijdens die periode schreef hij Mein Kampf.

Op diezelfde veiling kon men ook bieden op een jas van Albert Speer, Hilters architect en minister van Bewapening. Voor de jas, die na de Tweede Wereldoorlog in beslag werd genomen door Amerikaanse soldate, werd 10.068 dollar neergeteld.