Moordenaar soldaat Rigby nooit meer vrij

De twee daders van de moord op de Britse soldaat Lee Rigby hebben van de rechter in Londen zware straffen gekregen. Ze kregen beiden levenslang. Eén van komt waarschijnlijk nooit meer vrij, de andere moet minstens 45 jaar brommen.

Nog voor ze hun straf kenden, begonnen de twee te vechten met Britse cipiers. Eén van hen riep ook ‘Allah Akhbar’ naar de rechter. De twee werden overgebracht naar hun cel, waar ze vervolgens hun straf te horen kregen.

Voor de familieleden van Lee Rigby was dit een zoveelste harde confrontatie met de gebeurtenissen. Ze reageerden geschokt en sommigen begonnen zelfs te huilen.

Michael Adebolajo en Michael Adebowale staken Lee Rigby vorig jaar dood in Londen. Dat gebeurde op klaarlichte dag, met het weel omstaanders in de buurt. Op amateurbeelden was toen te zien hoe één van de daders met bebloede handen zijn daden verdedigde.

De twee werden in december al veroordeeld voor de moord, maar door een discussie tussen Europa en Groot-Brittannië werd de straf nu pas uitgesproken. Volgens Europa waren de wetten over levenslange opsluiting in Groot-Brittannië namelijk in strijd met de Europese mensenrechten. Maar het Britse hof ging daar niet mee akkoord, waardoor levenslang ook echt levenslang zal zijn.

Bekijk ook: