Politie slaat 'Bonnie en Clyde' in de boeien

De Duitse politie heeft het Nederlandse criminele duo ‘Bonnie en Clyde’ opgepakt in een hotel in Schwerte, nabij Dortmund. Dat bevestigt de Duitse politie. Bij de arrestatie zou geen geweld zijn gebruikt. Er vielen dan ook geen gewonden.

Volgens Nederlandse media kwam de politie hen op het spoor dankzij verschillende tips van mensen die hen hadden gezien. De Duitse krant Bild zegt dat de gouden tip van twee personeelsleden van het hotel kwam. Eerder vandaag was ook al de vluchtauto van het duo, een blauwe Honda CRV, teruggevonden in Münster. Dat is op zo’n zestig kilometer van Dortmund.

Al ruim twee weken werd er met man en macht gezocht naar de 25-jarige Antonio van der Ploeg en de 19-jarige Enise Merve Bircan. In die tijd pleegden ze maar liefst vier misdrijven. Maandag nog schoten ze in het Nederlandse Enschede een campingbewoner neer en gijzelden ze er een gezin. Ze gingen er vandoor met hun auto. De moeder en de twee kinderen werden vastgebonden gekneveld in hun huis, de vader van het gezin werd even meegenomen in de auto en in Duitsland gedumpt.

Het leek dan ook zeer waarschijnlijk dat de twee sindsdien in Duitsland waren. Zeker nadat er een vrouw aan de politie zei dat ze hen had gezien in de buurt van het treinstation in Keulen. Met een foto in de hand schuimde de politie daarom verschillende hotelrecepties in Keulen af, maar zonder resultaat.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse 'Bonnie en Clyde' worden opgepakt. In december werden ze al bij de kraag gevat nadat ze waren gevlucht voor een politiecontrole. Het Openbaar Ministerie besliste toen dat de twee moesten worden vrijgelaten.