58 studenten vermoord in Nigeria

Afgelopen nacht zijn in Nigeria 58 doden gevallen toen vermoedelijke leden van de islamistische Boko Haram het vuur openden op de slaapzaal van een school. Dat meldt de verantwoordelijke van een ziekenhuis. Hij kon niet bevestigen of alle slachtoffers leerlingen zijn van de school. In een eerste balans was er sprake van 29 doden.

De aanval vond plaats in de deelstaat Yobe, in het noordoosten van Nigeria. Het voorbije jaar hebben in die regio aanvallen zoals deze tientallen levens geëist. De woordvoerder van het leger spreekt zich niet uit over het aantal doden. Op de school van Buni Yadi studeren leerlingen tussen de 11 en 18 jaren. “We beschikken nog niet over alle informatie”, zegt de woordvoerder.

Boko Haram

De naam Boko Haram betekent ‘westerse opvoeding is verboden’. Sinds de oprichting van de groepering, in 2009, werden al verschillende scholen in het noorden van Nigeria aangevallen. Yobe is een van de drie Nigeriaanse deelstaten waar sinds mei de noodtoestand van kracht is en het leger een grootschalig offensief uitvoert tegen Boko Haram. Het geweld blijft echter voortduren, en sinds mei zijn meer dan 1.000 mensen omgekomen in de streek.