Nederlandse Bonnie & Clyde op de vlucht

De Nederlandse en Duitse politie zijn verwoed op zoek naar Antonio Marcas van der Ploeg en Enise Merve Bircan, ook wel bekend als de Nederlandse Bonnie en Clyde. De twee worden gezocht voor verschillende gewelddadige overvallen en gijzelingen. Maandagavond sloegen ze opnieuw toe, dit keer gijzelden ze een gezin in het Nederlandse Enschede.

Eerder op de dag schoot het duo een man neer die hen op een camping betrapte tijdens het stelen van een caravan. Later op de avond gijzelden de 25-jarige van der Ploeg en de 19-jarige Bircan een Nederlands gezin in Enschede. De vader van het gezin werd door de twee meegenomen in zijn eigen wagen. Pas in het Duitse Ahaus werd de man vrijgelaten.

Ontvoering en mishandeling

De Nederlandse Bonnie en Clyde zijn al langer op de vlucht voor de politie. Op 10 februari zouden een 52-jarige vrouw uit Meppel ontvoerd en mishandeld hebben. Pas de dag nadien werd de vrouw achtergelaten in een bos in de buurt van Lelystad. Een week later voerden de twee een gewapende overval uit op een huis in Lage Mierde. Ook daar werd één van de bewoners zwaar mishandeld.

De politie verspreide foto's van de twee, in de hoop de verdachten snel te kunnen vatten. De Nederlandse en Duitse politie roepen iedereen op om niemand binnen te laten en meteen het noodnummer 112 te bellen als één van de verdachten gezien wordt. Volgens de politie is Van der Ploeg "vuurwapengevaarlijk".