Bloedig protest in Venezuela

Bij confrontaties tussen regeringstegenstanders en de politie zijn in de Venezolaanse stad San Diego meer dan 40 mensen gewond geraakt. Burgemeester en oppositielid Enzo Scarano sprak in een televisie-interview van een "veldslag".

De politie zou met gepantserde voertuigen uitgerukt zijn. Bij de bloedige onlusten zijn in Venezuela sinds vorige week al minstens zes mensen om het leven gekomen.

De Venezolaanse regering heeft gisteren ook parachutisten gestuurd naar San Cristobal, een van de plaatsen waar studentenprotesten plaatsvinden, zo kondigde minister van Binnenlandse Zaken Miguel Rodriguez aan.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro dreigde er gisteren dan weer mee om de Amerikaanse televisiezender CNN het land uit te zetten als die zijn huidige berichtgeving over Venezuela niet wijzigt: "Genoeg met dit oorlogspropaganda. Als ze (CNN, red.) hier niets aan veranderen, dan vliegen ze buiten", vertelde Maduro in Caracas. Hij  verzekerde de "fascisten van CNN" dat hij nog vele jaren zal regeren.

Vorig weekend werd de Colombiaanse zender NTN24 wegens "manipulatieve" berichten over de protesten ook al uit de ether gehaald.