Tweede verdachte in Alpenmoord

Er zijn opnieuw nieuwe ontwikkelingen in de zaak van de mysterieuze Alpenmoord, waarbij in september 2012 vier mensen omkwamen, is nog steeds niet opgelost. Nu is er ook een vriend aangehouden van de man die dinsdag werd opgepakt. Dat heeft de procureur van Annecy, Eric Millaud, op een persconferentie bekendgemaakt.

“Ook de 48-jarige man die gisteren werd opgepakt blijft in hechtenis”, zei de procureur. Het is nog niet duidelijk of hij degene is die op de dag van de moord werd gezien. De man heeft geen gerechtelijke voorgeschiedenis en geen strafblad. De 48-jarige werkte als politieagent. “Hij heeft wel al enkele toeristen bedreigd”, zegt de magistraat. Voorlopig is er geen band tussen de man en de slachtoffers, zo blijkt uit de huidige resultaten van het onderzoek.

De vriend van de verdachte die nu is opgepakt, woont in dezelfde gemeente als de eerste verdachte. Bij een huiszoeking is munitie voor een 7.65 Parabellum gevonden. Dat is een soortgelijk wapen dat bij de moord werd gebruikt.

De speurders sluiten geen enkele piste uit. “Er zijn prioriteiten, maar geen enkele deur is dicht”, zegt Millaud. Hij voegde er nog aan toe dat het gerecht nog meerdere mensen zal oppakken.

Op 5 september 2012 kwamen in de buurt van het Franse dorp Chevalines nabij Annecy de Britse Iraniër Saad al-Hilli, zijn vrouw en haar moeder om door verschillende kogels. Ook een vermoedelijk toevallige passant op de fiets werd gedood. De twee kinderen van het echtpaar overleefden de schietpartij.