Leden Pussy Riot even opgepakt in Sotsji

Twee leden van de Russische punkband Pussy Riot zijn even opgepakt geweest in Sotsji. Ze zouden zijn gearresteerd voor een diefstal in hun hotel, samen met nog enkele andere mensenrechtenactivisten. Na verhoor heeft de politie hen weer vrijgelaten. De twee vrouwen hebben al twee jaar opgesloten gezeten, na een protestactie tegen president Poetin in een kathedraal in Moskou.

Maria Aljochina van Pussy Riot meldde telefonisch aan het Duitse persbureau DPA in een politievoertuig te zitten dat hen naar een politiepost in het district Adler bracht. Hun telefoons zijn (dus) niet in beslag genomen.

Tollokonnikova voegde eraan toe door een "groot aantal" politie- en veiligheidsmensen te zijn gearresteerd op straat nabij een kerk in Sotsji. Zij en haar man Pjotr Verzilov zeggen dat zij onder de naam "Poetin leert je hoe het vaderland lief te hebben" een protestactie hadden gepland.

Volgens Tollokonnikova was het haar derde arrestatie op rij. Zondag was het duo naar eigen zeggen zeven uur vastgehouden en maandag zat het tien uur bij de veiligheidsdienst FSB. De lokale politie wilde geen commentaar geven.