Jacques Chirac (81) verlaat ziekenhuis

Gewezen Frans president Jacques Chirac (81) heeft maandagavond het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn entourage bekendgemaakt. Chirac was maandag in een Parijs ziekenhuis opgenomen, na wellicht een zware jichtaanval. De voormalige president mocht na enkele uren het ziekenhuis verlaten, nadat hij enkele onderzoeken onderging.

Chirac (81) was opgenomen in een ziekenhuis in de buurt van Parijs. "Hij verkeert absoluut niet in kritieke toestand, maar we vermoeden dat hij een zware jichtaanval heeft opgelopen”, liet zijn entourage weten. Een ziekenwagen met motorescorte van de politie haalde Chirac op bij zijn thuis.

De politicus lijdt al lang aan zware geheugenproblemen en verschijnt nauwelijks nog in het openbaar. In 2005 liep hij een hersenbloeding op. In november 2013 toonde hij zich nog samen met president François Hollande op een feest van een naar Chirac genoemde stichting. Chirac was president van Frankrijk van 1995 tot 2007. Na zijn ambtsperiode werd hij strafrechtelijk veroordeeld, omdat hij als burgemeester van Parijs (1977-95) partijvrienden posten had toebedeeld.