Pistorius praat voor eerst in jaar

Exact een jaar na het overlijden van zijn vriendin Reeva Steenkamp, heeft de Zuid-Afrikaanse paralympische kampioen Oscar Pistorius weer van zich laten horen. In een reactie op zijn website noemt hij de dood van Steenkamp "een verwoestend ongeluk".

‘Blade runner’ Pistorius wordt ervan beschuldigd zijn vriendin Reeva Steenkamp op Valentijnsdag 2013 te hebben vermoord. Hij zou door de deur van zijn badkamer verschillende schoten op haar afgevuurd hebben. Pistorius heeft altijd verklaard dat hij zijn vriendin per ongeluk doodschoot, omdat hij dacht dat ze een inbreker was.

Voor het eerst sinds een jaar plaatste hij nog eens bericht op Twitter, met daarin een link naar een mededeling op zijn website. "Geen woorden kunnen op een geschikte manier mijn gevoelens uitdrukken over het verwoestende ongeval dat zoveel leed heeft bezorgd aan iedereen die van Reeva hield - en nog steeds van haar houdt", luidt het. "De pijn en het verdriet, vooral voor Reeva haar ouders, familieleden en vrienden, bezorgt mij veel leed. Het verlies van Reeva en het volledige trauma van die dag zal ik de rest van mijn leven met me mee dragen."

Sinds hij op 22 februari 2013 op borgtocht werd vrijgelaten, heeft Pistorius geen grote publieke verklaringen meer afgelegd over de zaak. Zijn proces zal van 3 tot 20 maart in Pretoria gevoerd worden.

Lees zijn volledige mededeling via deze link.