Vlaamse cokedealer maakt radio in de cel

Benjamin Feys, een Vlaamse cokedealer die al ruim twee jaar in een Boliviaanse cel zit wegens drugssmokkel, doodt de tijd op een bijzondere manier. Sinds begin deze maand maakt hij een wekelijks radioprogramma, dat via Youtube te beluisteren is: Radio Feys. 

In gekuist West-Vlaams spuwt Feys zijn gal over zijn situatie in de gevangenis. "Fuck you Didier Reynders", klinkt het in de tweede aflevering. "Ik zit hier nu al twee jaar en bijna twee maanden. Ik zat er deze week door. De regering blijft constant liegen tegen mijn ouders en tegen mij. Het is te veel geweest."

Feys spreekt ook zijn kennissen in België toe over zijn straf. "Als ik terugkom, zal ik wellicht nog eventjes in de gevangenis moeten zitten, maar als ze denken dat ze mij daarmee klein krijgen...", klinkt het. "Ik heb al meer dan twee jaar ervaring in één van de ergste gevangenissen ter wereld. Daarmee vergeleken is België een poefscheet."

Crimineel leven

Benjamin werd ruim twee jaar geleden gearresteerd op de luchthaven van La Paz met 14 kilogram cocaïne. Daarmee kwam een einde aan zijn leventje van drugs smokkelen en veel geld verdienen in alle uithoeken van de wereld.