Dood Nederlandse ex-minister "verdacht"

De Nederlandse politie onderzoekt nog altijd of de Nederlandse ex-minister Els Borst een natuurlijke dood gestorven is. Ze werd gisteren gevonden in de garage van een huis in Bilthoven, naast een auto. De politie zegt dat de vrouw "in verdachte omstandigheden" is gestorven. 

Volgens RTL Nieuws zou er later vandaag een lijkschouwing plaatsvinden op het lichaam van Borst, omdat het eerste onderzoek geen uitsluitsel bood. "De gegevens van de recherche, de schouw en het forensische onderzoek hebben nog niet uitgewezen hoe zij is komen te overlijden", zegt de politie op haar website. 

Carrière

De voormalige Nederlandse minister Els Borst is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde de leider van haar partij D66, Alexander Pechtold, maandagavond bevestigd. 

Els Borst werd geboren op 22 maart 1932 in Amsterdam. Na haar studies begon ze aan een carrière als arts. Later werd ze hoogleraar, directeur van het Universiteitsziekenhuis van Utrecht en vicevoorzitter van de Gezondheidsraad. In 1994 werd ze minister van Volksgezondheid. In 1998 was ze opnieuw minister van Volksgezondheid in het kabinet Kok II. 

Borst was zaterdag nog aanwezig op een congres van D66, in gezelschap van een van haar kleinkinderen. Er was toen volgens Pechtold geen enkele reden tot ongerustheid over haar gezondheid. Borst was volgens hem nog volop geïnteresseerd in de politiek.

Foto: Rik Konijnenbelt (Twitter)