Staking dreigt in Londense metro

Slecht nieuws voor wie de komende week een citytrip naar Londen heeft gepland. De vakbonden van de metro dreigen daar vanaf vanavond het werk neer te leggen. De actie is gericht tegen de geplande besparingen in the Tube. De bonden hopen dat een laatste ontmoeting met burgemeester Boris Johnson de staking alsnog kan afwenden.

De actie zou vanavond van start gaan en tot donderdagavond duren, maar de directie van Transport for London verwacht  hinder tot vrijdagochtend. Ook volgende week dreigen de bonden met een 48 urenstaking. Het personeel protesteert tegen de plannen van de burgemeester om een flink aantal ticketverkooppunten te sluiten en meer dan 750 banen te schrappen. Op die manier kan de stad 50 miljoen pond besparen.  De verkooppunten brengen steeds minder op. De meeste reizigers beschikken over een Oyster card, een oplaadbare abonnementsformule, en moeten dus geen ticket meer kopen.

Verwacht wordt dat de staking overal voelbaar zal zijn. Het busverkeer zou wel normaal moeten verlopen, net als de trein naar de luchthaven van Heathrow en naar de Docklands.

 De staking kost de stad dagelijks 50 miljoen pond. Miljoenen pendelaars maken iedere dag gebruik van de Londense Underground.