President Hollande weg bij Trierweiler

De Franse president François Hollande en zijn partner Valérier Trierweiler gaan uit elkaar. Dat heeft Hollande meegedeeld in een persbericht aan het persagentschap AFP. Hij deed dat in eigen naam, niet als staatshoofd, omdat het over privézaken gaat. De relatie kwam onder druk toen onlangs uitlekte dat Hollande een relatie heeft met de Franse actrice Julie Gayet. 

Het nieuws is geen grote verrassing, nadat het Franse magazine Closer eerder deze maand onthulde dat de president een affaire had met de 41-jarige actrice Julie Gayet. Hollande zou dat ook hebben opgebiecht aan Trierweiler, die daarna uitgeput in het ziekenhuis belandde.

Tijdens zijn persconferentie vorige week wilde Hollande niets kwijt over de situatie. Hij beloofde wel dat hij voor zijn bezoek aan de VS op 11 februari meer duidelijkheid zou brengen, maar dat nieuws volgt mogelijk vandaag al.

Valerie Trierweiler vertrekt morgen naar India, om een actie tegen hongersnood te steunen. Het bezoek gaat door, maar Trierweiler gaat niet als 'première dame', maar als gewone burger. 

Volgens de website van het Franse 'Le Journal Du Dimanche' is het Hollande die de beslissing heeft genomen. De twee zouden afspraken hebben gemaakt tijdens een ontbijt afgelopen donderdag. Zo hebben ze beslist dat Trierweiler de eerste dagen verblijft, in hun appartement in Parijs.