Nieuwe bomaanslag in Egypte

In de Egyptische hoofdstad Caïro is een bom ontploft bij de politieschool. Daarbij is minstens één gewonde vallen. Het gaat om de vijfde bomaanslag in twee dagen tijd. Bij de vier aanslagen gisteren kwamen zes mensen om het leven.

Gisteren waren al drie aanslagen gericht tegen de politie. Een vierde aanslag vond plaats bij een bioscoop. De aanslagen zijn opgeëist door een groep geïnspireerd door Al-Qaeda.

De Egyptenaren herdenken vandaag het begin van de opstand tegen voormalig Moebarak, drie jaar geleden. Dat leidde toen tot het omvervallen van de regering en de eerste vrije verkiezingen in het land. Die werden gewonnen door Morsi, die op zijn beurt in juli vorig jaar werd afgezet door het leger.

Sindsdien lopen de spanningen in Egypte weer hoog op. De Moslimbroeders, de partij van de afgezette Morsi, vechten voor de terugkeer van hun president. De huidige interim-regering heeft de partij verboden en beschouwt ze als een terroristische organisatie. De leden leggen zich daar niet bij neer en houden regelmatig een protestmars. Vandaag nog staat er een grote gepland.