LG brengt flexibele gsm naar Europa

LG lanceert volgende week de G-Flex in Europa, een smartphone met een licht gebogen scherm die deels flexibel is. De G-Flex is nu al te koop op de Aziatische markt, maar LG kondigt vandaag aan dat het de smartphone vanaf februari ook in meer dan twintig Europese landen zal verkopen. De kans is dus groot dat we de flexibele smartphone vanaf volgende maand ook bij ons in de rekken zal liggen.

LG is een van de eerste producenten die een smartphone met gebogen scherm maakt. Samsung waagde als eerste de sprong in Azië met de Galaxy Round. Andere spelers, zoals Apple, zullen voorlopig nog geen “flexibele” smartphones lanceren.

Er is ook weinig reden toe: de resultaten van die eerste modellen vallen op dit ogenblik tegen. De Samsung Galaxy Round verkoopt nauwelijks en ook de LG-Flex stelt voorlopig teleur. Het is ook niet echt duidelijk wat de meerwaarde is van die flexibele schermen.

Voorlopig lijkt het enkel een manier om de verkoop te stimuleren, al is het wel een stap in de richting van volledig plooibare en misschien zelfs oprolbare schermen. Kenners zijn het erover eens dat dat de toekomst is van smartphones en tablets.