Man misbruikt 400 kinderen via webcam

De politie in Nederland voert een groot onderzoek naar een 40-jarige man die zo’n vierhonderd kinderen zou hebben misbruikt via de webcam. Daarbij zouden ook Belgische slachtoffers zijn. De meeste slachtoffers zijn jongens en zijn tussen de twaalf en de veertien jaar oud.

De zaak kwam al in 2012 aan het licht, maar pas tijdens een huiszoeking vorig jaar in april kwam er schot in de zaak. De politie ontdekte toen op de man zijn computer pornografische beelden van zo’n vierhonderd kinderen. 56 onder hen zijn al geïdentificeerd.

“Hij legde contacten met de kinderen via een chatbox, waar hij zich dan voordeed als een meisje van hun eigen leeftijd”, vertelt het Openbaar Ministerie in Nederland. “De man liet zich zelf nooit zien, maar dwong de kinderen wel om seksuele handelingen met zichzelf te hebben. Als ze niet ver genoeg gingen, dreigde hij ermee de beelden op het internet te zetten.”

De man misbruikte ook Belgische kinderen, en ook in Spanje en de Verenigde Staten zijn er slachtoffers. Tot fysieke ontmoetingen is het nooit gekomen.