Onbekende bacterie doodde borelingen

De dood van drie pasgeboren baby's in een ziekenhuis in het Franse Chambéry is veroorzaakt door een tot nu toe nog niet ontdekte bacterie in hun voedingssonde. De Franse overheid heeft het labo waar de sondes gemaakt worden meteen gesloten. 

6 dagen

Chloe, Theo en Milie lagen alle drie op de afdeling neonatologie van het ziekenhuis. Op zes dagen tijd, van 6 tot 12 december, overleden de pasgeboren baby's alle drie zonder duidelijke oorzaak. Een vierde kindje kan op het nippertje gered worden. Omdat de kinderen allemaal dezelfde voedingssondes kregen, rees het vermoeden dat die iets met hun dood te maken zouden kunnen gehad hebben.

Uit een analyse van de inhoud van de sondes is nu gebleken dat ze besmet zijn met een tot nog toe onbekende bacterie. Minister van Volksgezondheid Marisol Tourraine besliste daarop om de productie in het labo helemaal stil te laten leggen.

Doodslag

De ouders van de drie gestorven kindjes hebben intussen klacht ingediend tegen het zienhuis wegens doodslag. Ook de procureur van Marseille is een onderzoek gestart wegens doodslag, het in gevaar brengen van levens en de productie van medicijnen zonder daarbij de juiste voorzorgen te nemen.