Winter in VS: tot -23 graden in New York

Het noordoosten van de Verenigde Staten kreunt onder een zware sneeuwstorm. Ongeveer drieduizend vluchten zijn donderdag geannuleerd. De storm gaat gepaard met hevige wind en ijskoude temperaturen, tot -13 graden vrijdagavond in New York. De gevoelstemperatuur bedraagt zelfs -23 graden.

Tot vrijdagmiddag geldt er een alarmtoestand voor de winterstorm in de staten New York, New Jersey, Pennsylvania en een deel van New England.

In New York wordt 10 à 20 centimeter sneeuw verwacht. Met een wind die een snelheid aanneemt tot 56 kilometer per uur, en de sneeuw zal doen opwaaien, kan de zichtbaarheid extreem beperkt zijn.

In Boston daalt de temperatuur tot -21 graden. Burgemeester Thomas Menino beval de sluiting van de publieke scholen vrijdag.

Donderdag waren er meer dan 500 vluchten geannuleerd vanaf de New Yorkse luchthavens, en honderden andere liepen vertraging op, volgens de gespecialiseerde website Flightaware.com. De luchthaven van Boston Logan, waar het luchtverkeer ook erg verstoord was, schortte de vertrekken donderdag op vanaf 20.30 uur lokale tijd (2.30 uur in België).

Vrijdag zijn al meer dan zeshonderd vluchten opgeschort in New York en Boston, en meer dan negenhonderd in het hele land.