Weer vier doden in Alpen door lawines

In de Zwitserse Alpen zijn zondag en maandag opnieuw doden gevallen na lawines. De politie bevestigt dat er drie slachtoffers zijn. Zwitserse media spreken zelfs van vier doden. De slachtoffers zijn een man van 50, een man van 31, een 27-jarige Fransman en een 36-jarige Zwitser.

De man van 50 kwam om in Büelenhorn. Hij kreeg samen met een vriend een lawine over zich, op zowat 400 meter van de top.  

De 27-jarige Fransman kwam in Orsières in een lawine terecht. Hij had een toestelletje bij waarmee vermisten kunnen gelokaliseerd worden in een lawine, maar de hulp kwam te laat.

Ook het derde slachtoffer van 36 had zo’n toestel bij. Hij geraakte in Arolla bedolven onder de sneeuw, toen hij met een vriend en een familielid aan het skiën was.

Het vierde slachtoffer zou volgens Zwitserse media een langlaufer van 31 zijn, die zondag in Wallis onder de sneeuw terechtkwam. Hij werd levend teruggevonden, maar overleed later in het ziekenhuis.

Momenteel is er in verschillende regio's van de Zwitserse Alpen een verhoogd risisco op lawines. De voorbije dagen kwamen zes mensen er door lawines om het leven.

Bekijk ook: