Vluchten naar Kinshasa geschrapt

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft haar twee vluchten van vandaag tussen Brussel en Kinshasa geannuleerd. Het gaat om een vlucht vanuit Brussel van 10.40 uur en een avondvlucht vanuit Kinshasa.

"Alle passagiers werden overgeboekt naar de de vlucht van morgen", zegt woordvoerster Wencke Lemmes van Brussels Airlines. Ze voegt er aan toe dat Brussels Airlines "de situatie op de voet volgt, en nooit risico's neemt inzake de veiligheid van personeel en reizigers".

De Congolese hoofdstad Kinshasa werd vanochtend opgeschrikt door een gijzeling bij de openbare omroep en vuurgevechten aan onder meer de internationale luchthaven. Volgens verschillende media zou het gaan om een georkestreerde aanval of zelfs een poging tot staatsgreep van aanhangers van de religieuze leider Paul Joseph Mukungubila. Volgens de Congolese autoriteiten had de politie tegen de middag de situatie opnieuw onder controle.

Aangezien het om een geval van overmacht gaat, voorziet Brussels Airlines niet in een schadevergoeding. Als de situatie ongewijzigd onder controle blijft, zullen de vluchten van dinsdag en de volgende dagen gewoon doorgaan.