3 doden bij lawines in de Alpen

Bij verschillende lawines zijn in de Zwitserse en Franse Alpen vandaag drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten meerdere mensen gewond.

In het Franse Courchevel stierf een vijftig jaar oude huttenwacht, nadat hij door een lawine werd gegrepen toen hij met zijn zoon naar zijn schuilhut aan het klimmen was. De zoon bleef volgens de politie ongedeerd. Een skiër, een jongen tussen de vijftien en twintig jaar, bezweek dan weer aan zijn verwondingen in een ziekenhuis in Grenoble nadat hij meegesleurd werd door een lawine in Serre-Chevalier.

Net als de jongeman waren verschillende skiërs in La Clusaz en Val Thorens off piste toen ze verrast werden door een lawine. Twee van hen raakten zwaargewond. De Franse meteodienst had in verschillende skigebieden gewaarschuwd voor lawines.

In het Zwitserse Sankt Moritz kwam een 50-jarige skiër om het leven toen hij off piste op de 3.000 meter hoge Piz Nair door een lawine werd gegrepen. De lawine sleurde hem ongeveer 1.000 meter in de diepte, zo meldden de autoriteiten. Zijn begeleider, een 35-jarige Duitser, kon de lawine nog vermijden. Hij kwam er met de schrik van af, maar verkeerde wel in shock.

Gisteravond al verongelukte een 27-jarige Ier in het Gotthardgebied tijdens een skitour. In de Zwitserse Alpen geldt voor lawines waarschuwingspeil 3, wat duidt op aanzienlijk gevaar.