Journalist opgesloten in moskee

De Nederlandse journalist Frank Renout is vandaag een uur lang vastgehouden in een moskee in Parijs, toen hij verslag deed van een opstootje. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS. Renout werkt ook als correspondent voor de VRT en De Standaard. Volgens de NOS was een demonstratie van een groep moslimvrouwen bij de moskee uit de hand gelopen. Ze wilden bidden in de gebedsruimte, maar dat werd met geweld voorkomen.

Renout werkt aan een verhaal over de ongelijke behandeling van moslimvrouwen. Nadat er was geslagen voor de deur van de gebedsruimte, werd Renout hardhandig meegenomen en vastgezet, zegt de NOS. "Ik ben een uur vastgehouden in een kamer", verklaarde Renout in het Nederlandse Radio 1 Journaal. "Daarna kwam de politie, die me heeft verhoord. Zij lieten me vervolgens weer gaan."

Tegen de journalist is geen aangifte gedaan, en ook zelf zal hij geen aangifte doen tegen de moskee. De vrouwen mogen niet meer in de gebedsruimte bidden, omdat ze vorige maand te veel lawaai zouden hebben gemaakt. "Toen ze vanmiddag probeerden toch de gebedsruimte in te komen, werden er klappen uitgedeeld", vertelt Renout.