Nigella verliest zaak tegen ex-assistenten

De Britse tv-kokkin Nigella Lawson heeft de rechtszaak tegen haar voormalige persoonlijke assistenten verloren. Lawson en haar ex-man, de steenrijke kunsthandelaar Charles Saatchi, kloegen de twee assistenten aan omdat ze stiekem de bankkaarten van Lawson gebruikt hadden. In totaal spendeerden ze voor meer dan 1 miljoen euro aan persoonlijke aankopen op kosten van Lawson.

Volgens de twee assistenten, de Italiaanse zussen Francesca and Elisabetta Grillo, kregen ze van Lawson de toestemming om het geld uit te geven op voorwaarde dat ze zwegen over haar drugsgebruik. De jury is de twee in hun redenering gevolgd en heeft ze nu dus vrijgesproken.

Een maand lang was Groot-Brittannië in de ban van het proces waar sappige details aan het licht kwamen over de bekende tv-kokkin en haar steenrijke ex-man. Nigella Lawson zei dat ze af en toe cannabis gerookt had en enkele keren cocaïne gebruikt had, maar volgens haar assistenten had ze een zware cocaïneverslaving en slikte ze dagelijks pillen.

Deze zomer werd het privéleven van Lawson al voor een eerste keer breed uitgesmeerd in de pers toen ze scheidde van Charles Saatchi. Die had haar op het terras van een restaurant bij de keel gegrepen. De foto’s van dat incident gingen de wereld rond.