Ontdek de nieuwe 10 euro met Tetris

Na het 5 eurobiljet, wordt volgend jaar ook ons briefje van 10 euro in een nieuw kleedje gestopt. De Europese Centrale Bank heeft een ludieke manier bedacht om de lancering van het nieuwe biljet in de verf te zetten. Via een spelletje Tetris kan je de kenmerken van het biljet nu al achterhalen.

Het biljet wordt pas op 13 januari 2014 officieel gelanceerd en pas volgende zomer zal er ook echt mee betaald worden. Nieuwsgierige Europeanen kunnen wel nu al een deeltje van het mysterie ontrafelen. Via een speciale versie van het iconische videospelletje Tetris kan je nu al de vier nieuwigheden van het biljet ontdekken.

“De euro is het meest zichtbare en internationaal bekende symbool van Europa. 334 miljoen mensen gebruiken de eurobankbiljetten elke dag. Dit spel is een leuke manier om ons deze biljetten weer eens goed te laten bekijken”, zegt Christine Graeff van de Europese Centrale Bank.

Aan het spelletje is ook een wedstrijd verbonden. De 20 spelers met de hoogste scores winnen een VIP-bankbiljet van 5 euro dat door de president van de Europese Centrale Bank persoonlijk is gesigneerd. De 80 overige winnaars ontvangen een herdenkingsbankbiljet van 10 euro uit de eerste serie.

Je kan het spelletje hier spelen.