Universiteit Harvard ontruimd

In Cambridge, in de Verenigde Staten zijn vier gebouwen van de Universiteit van Harvard tijdelijk ontruimd na een bommelding. Volgens de melding lagen er explosieven op de campus, maar de politie vond geen verdachte voorwerpen. Vier gebouwen werden een tijdlang ontruimd: Science Center, Thayer, Sever, en Emerson Halls.

 Harvard werd opgericht in 1636 en is één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. In totaal volgen er zo'n 21.000 studenten les. Zij legden deze week hun examens af.

De Harvard-campus ligt in een dichtbevolkte regio vlakbij Boston. De politie is waakzaam voor incidenten op scholen en universiteiten. Drie dagen geleden nog schoot een leerling zijn leerkracht dood op zijn school in Colorado. En vorige maand werd de universiteit van Yale in New Haven een hele dag gesloten omdat een anonieme beller gemeld had dat er een gewapende man rondliep. De hele universiteit werd toen doorzocht, maar er werd geen schutter gevonden.

Bewoners en politie in de buurt van Boston zijn ook voorzichtiger geworden sinds de aanslag tijdens de marathon van Boston in april dit jaar. Twee daders lieten toen twee bommen ontploffen in de massa. Drie mensen kwamen om het leven en meer dan 260 anderen raakten gewond.