20 jaar cel voor pedobelg in Kenia

Een rechtbank in het Keniaanse Mombasa heeft een Belg veroordeeld tot 20 jaar cel wegens seksuele aanranding van een 13-jarig meisje. Haar moeder kreeg ook drie jaar cel. Ze werd schuldig bevonden aan kinderverwaarlozing en zou mee geprofiteerd hebben van kinderprostitutie. De advocaat van onze landgenoot kondigde al aan in beroep te gaan. Dat bericht de Keniaanse nieuwswebsite Standard Digital.

Het meisje zou gedwongen geweest zijn geslachtsgemeenschap te hebben met de Belg en zou hem ook oraal moeten bevredigen hebben. De feiten deden zich voor gedurende twee jaar. In die periode werd het meisje ook aan het werk gezet, voor omgerekend zo'n 4 euro per maand, een bedrag dat werd overgemaakt aan haar moeder.

Alles speelde zich af in een exclusief appartementsblok in de buurt van Mtwapa, een kleine twintig kilometer van Mombasa, waar voornamelijk gepensioneerde Europeanen wonen. Onze landgenoot nam ook naaktfoto's van het meisje. Hij werd in juli vorig jaar opgepakt en was sindsdien vrij op borgtocht. De leeftijd van de Belg is niet bekend.