Actrice stuurde gifbrief naar Obama

De Amerikaanse actrice Shannon Guess Richardson heeft bekend dat ze drie brieven met ricine naar Barack Obama, de burgemeester van New York Michael Bloomberg en een pleitbezorger van een strengere wapenwet heeft gestuurd. De actrice riskeert een levenslange celstraf.

De 36-jarige Texaanse actrice werd op 7 juni door de politie opgepakt op verdenking van het versturen van de gifbrieven. Sindsdien zat de actrice in de cel. Nu bekende ze aan de rechtbank dat ze de brieven wilde gebruiken als "wapen". Richardson kocht in april en mei via het internet een aantal producten waarmee ze ricine kon maken. Ricine is een gif dat zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk is. Er bestaat ook geen tegengif voor.

Na het sturen van de brieven stapte ze zelf naar de politie met de boodschap dat haar man verantwoordelijk was voor de brieven. Het onderzoek dat daarop volgde, bracht echter aan het licht dat Richardson zelf achter de brieven zat. Richardson speelde als actrice een kleine rol in tv-series zoals 'The Walking Dead' en 'Vampire Diaries'.