Di Rupo: "Mandela bracht hoop"

Premier Elio Di Rupo betuigt in naam van de Belgische regering zijn diepste medeleven aan de familie van Nelson Mandela en aan het Zuid-Afrikaanse volk. Het is een man die hij erg bewonderde, luidt het in een persbericht.

“Nelson Mandela was een uitzonderlijke historische persoonlijkheid, die een groot deel van zijn leven heeft opgeofferd om zijn volk te emanciperen en hen de waardigheid te geven waar elke mens recht op heeft. Hij heeft een maatschappij die gebaseerd was op haat omgevormd tot een regenboognatie met meer openheid en respect voor verscheidenheid.

Nelson Mandela heeft zijn stempel gedrukt op een tijdperk. Hij is een toonbeeld van engagement, overtuiging en van hoe men zichzelf kan overstijgen ten dienste van de gelijkheid tussen alle burgers.

Als politiek gevangene en President, als vrijheidsstrijder en kunstenaar van de verzoening, is Nelson Mandela een ware held van onze hedendaagse tijd. Zijn moed en waardigheid verdienen bewondering en nodigen uit tot nederigheid.

Deze bijzondere persoon zal een bron van inspiratie blijven voor miljoenen burgers. Madiba incarneert voor velen het idee dat men de loop van de geschiedenis kan veranderen en dat een betere wereld mogelijk is. Dankzij de herinnering aan hem zal dat idee meer dan ooit blijven verder leven.”