Vliegtuig vermist boven Namibië

Een vliegtuig met 34 inzittenden dat onderweg was van Mozambique naar Angola is vermist geraakt. Boven Namibië is alle contact met het toestel verloren. Dat zegt luchtvaartmaatschappij Mozambique Airlines.

Het toestel vertrok rond 10u26 Belgische tijd uit Maputo (Mozambique) en was op weg naar de Angolese hoofdstad Luanda. Aan boord zaten 28 passagiers en zes bemanningsleden. De landing was voorzien om 14u10 Belgische tijd, maar het toestel kwam nooit aan. Het vliegtuig zou in het noorden van Namibië geland kunnen zijn. "Volgens de eerste informatie zou het vliegtuig geland zijn in Rundo, in het noorden van Namibië, dicht bij de grens met Botswana en Angola", aldus de luchtvaartmaatschappij.

Het bedrijf tracht samen met de bevoegde luchtvaartautoriteiten het contact met het vliegtuig te herstellen. De maatschappij kon geen verduidelijking geven over de nationaliteiten van de passagiers. "Het laatste contact vond plaats in het noorden van Namibië", luidde het. Een woordvoerder van de politie in het noorden van Namibië bevestigde het incident en zei dat de duisternis het zoeken bemoeilijkt.

Een anonieme luchtvaartofficier verklaarde dat het toestel, volgens niet-bevestigde informatie, in het nationaal park van Bwabwata geland zou zijn.