"Britse slavinnen deel van sekte"

De zaak rond het Britse echtpaar dat dertig jaar lang drie vrouwen als slavinnen misbruikt heeft, is geen geval van mensenhandel. Volgens twee anonieme bronnen, denkt de politie in de richting van een sekte. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

Gisteren kondigde de Britse regering naar aanleiding van de zaak nog aan dat ze strenger wil optreden tegen mensenhandel. Het Britse echtpaar werd eerder vrijgelaten op borg.

Volgens de bronnen zou het Britse echtpaar de drie vrouwen mishandeld en gebrainwasht hebben zoals in een sekte gebeurt. De politie onderzoekt de complexe relatie die het koppel van 67 had met de drie vrouwen. Gisteren gaven de onderzoekers toe dat het niet gaat om een traditioneel geval van mensenhandel. “Onze experten hebben door de jaren heen veel ervaring verzameld over wat mensen bereid zijn te doen om anderen uit te buiten”, zei Steve Rodhouse van Scotland Yard. “Die eerdere gevallen verschillen van wat we ontdekt hebben in Londen”. Zo mochten de vrouwen af en toe onder controle het huis verlaten.

Volgens de krant The Guardian onderzoekt de politie ook of de jonge vrouw van 30 de dochter is van de andere misbruikte Ierse vrouw van 57. Er zouden aanwijzingen zijn dat de man van het koppel de vader is van de vrouw van 30. Experten noemen de jonge vrouw ‘intelligent’, ondanks het feit dat ze niet kan lezen of schrijven en nooit naar school is gegaan.