Reynders zeer bezorgd over Belgen

Buitenlandse Zaken heeft nog geen nieuws over 70 Belgen in de Filipijnen, na de doortocht van de verwoestende tyfoon. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verklaard in de Kamer. Van zo'n vijftien landgenoten wordt verondersteld dat ze op het zwaar getroffen eiland Leyte verblijven.

"We zijn zeer ongerust over het gebrek aan nieuws over een aantal Belgen. Ik hoop dat we in de uren en dagen die volgen, niet meer dramatische situaties gaan meemaken, maar momenteel kunnen we niets voorzien", zei Reynders. De minister onderstreepte dat Buitenlandse Zaken inspanningen blijft leveren om contact te leggen.

Hij zei ook dat de echtgenote en kinderen van de man met Belgische en Filipijnse nationaliteit die mogelijk in Leyte is verdronken, door de post van Buitenlandse Zaken in Manilla zijn opgevangen en dat ze zo snel mogelijk naar België zullen afreizen. Over de toestand van de man zelf, heeft Reynders nog geen bevestiging. De informatie is gebaseerd op verklaringen van getuigen, luidde het.