Recordaantal Belgen studeert in VS

894 Belgische studenten hebben zich afgelopen academiejaar 2012-2013 ingeschreven aan een Amerikaanse universiteit. Dat blijkt uit het rapport ‘Open Doors 2013’ van het Instituut voor Internationale Opvoeding.

In totaal studeerden meer dan 800 000 buitenlandse studenten aan een Amerikaanse universiteit. Onder hen waren ook 894 Belgen en dat is een record. De Belgische studenten schreven zich voornamelijk in aan de New York University, Harvard, Stanford, Columbia en The University of Chicago.

Volgens het rapport studeren ook steeds meer Amerikanen in het buitenland. 280 000 Amerikaanse studenten schreven zich vorig jaar in aan een buitenlandse universiteit. Meer dan de helft daarvan studeert in Europa. In ons land waren het afgelopen academiejaar zo’n 1300 Amerikaanse studenten ingeschreven.

Volgens de Amerikaanse ambassadeur in België, Denise Bauer is die uitwisseling van studenten heel belangrijk: “Studenten uitwisselen is een belangrijk onderdeel van het bouwen en verstevigen van de relatie tussen onze landen, omdat het ons helpt leren over onze gemeenschappelijke geschiedenis en gedeelde waarden.”