Proces Morsi twee maanden opgeschort

Het proces tegen de vroegere Egyptische president Morsi en veertien andere leiders van de Moslimbroederschap is opgeschort tot 8 januari volgend jaar. De beklaagden worden overgebracht naar de Tora-gevangenis in Caïro. Het proces was al eens stilgelegd door spreekkoren van de beklaagden en omdat Morsi een gevangenisplunje weigerde te dragen.
Het strafproces was eerder vandaag van start gegaan onder strenge veiligheidsmaatregelen in een politieacademie in Caïro. Morsi werd met een helikopter gebracht. Aanhangers van de Moslimbroederschap hebben opgeroepen tot massaal protest en ze hebben zich ook aan de academie verzameld. De Arabische nieuwszender al-Arabija berichtte dat Morsi-aanhangers een verslaggeefster hebben aangevallen. Ze hebben het ook aan de stok gekregen met tegenstanders van de voormalige president.
Morsi staat samen met veertien andere leiders van de Moslimbroederschap terecht voor het aanzetten van de ordetroepen tot het doden van demonstranten. Het leger heeft Morsi, de eerste democratisch verkozen president van Egypte, op 3 juli afgezet en houdt hem sindsdien vast op een onbekende plaats.