Is ontvoerder Maddie overleden?

In het heropend onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 in de Algarve, bewandelt de Portugese politie de piste van een vroegere medewerker van het hotel waar het gezin toen verbleef.

"Maddie" verdween op 3 mei 2007 enkele dagen voor haar vierde verjaardag uit het appartement dat haar ouders in het hotelcomplex Ocean Club in Praia da Luz hadden gehuurd. Dat gebeurde toen het ouderpaar wat verderop met enkele vrienden in een tapasbar dineerde.

Volgens de krant Correio da Manha focussen Portugese rechercheurs zich nu op een Kaapverdische man die in 2009 op veertigjarige leeftijd is overleden en die in één van de restaurants van het hotelcomplex heeft gewerkt. Kort voor de verdwijning van het Britse meisje werd hij omwille van een poging tot diefstal ontslagen.

De krant schrijft dat juist deze piste tot de recente heropening van het in 2008 gesloten Portugese onderzoek heeft geleid, nadat een team van de politie van Porto haar licht had laten schijnen op "nieuwe aanwijzingen".

De speurders namen de vroegere hotelmedewerker in het vizier dankzij de analyse van signalen van gsm's. Die verraadden de aanwezigheid van de man kort bij de plaats waar Madeleine McCann is verdwenen, aldus de Correio da Manha.